fbpx

Manapság a tartós szőrtelenítés egyre népszerűbb nem csak a hölgyek, hanem a férfiak körében is. A tartós végeredmény eléréséhez az egyik legjobb módszer az IPL szőrtelenítés. Sokan felteszik a kérdést, hogy vajon hány alkalom kell a teljes szőrtelenséghez, ám ezt pontosan nem lehet meghatározni. Ha olvasod legújabb cikkünket, megtudhatod mitől függ, hogy hány alkalomra van szükség IPL szőrtelenítés esetén.

Mi is az az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítés során nagy energiájú villantásokat végzünk az adott bőrfelületen. Az eljárás lényege, hogy a villanófény elnyelődésével hő keletkezik, ezzel kiégetve a szőrtüszőt. Ezekből így nem képes új szőrszál kinőni. A tartós szőrtelenítés fenntartó kezelésekkel nagyjából 4-6 évig biztosítja az elért eredményt. Ezután a szőrszálak visszanövési aránya körülbelül 10%, melyek kevesebb kezeléssel sikeresen újra eltűnnek.

 

Többet szeretnél megtudni az IPL szőrtelenítésről?

Megéri a tartós szőrtelenítés?

Kutatások szerint egy nő közel 8 ezer alkalommal szőrtelenít élete során, ami akár milliós nagyságrendű költséget is vonhat maga után. Az is kiderült még a kutatásokból, hogy a legtöbben (közel 60%) a borotvát használják, ami a legkevésbé tartós szőrtelenítő eljárásnak számít. A számokat tekintve felvetődik a kérdés, hogy nincs-e tartósabb és olcsóbb megoldás. Dehogynem, viszont ez nem a gyanta vagy az epilátor lesz! Sajnos ezek az eljárások sem sokkal tartósabbak, ezért ha valóban tartós megoldást keresünk érdemes az IPL szőrtelenítésre letenni a voksunkat. Elsőre soknak tűnhet egy-egy kezelés ára, ám ha megnézzük az összesen szőrtelenítésre fordított pénzt, akkor már egyáltalán nem tűnik soknak az IPL szőrtelenítés ára.

 

Mitől függ, hogy hány alkalom kell?

Pontosan nehéz megmondani, hogy hány alkalom után érhetjük el a kívánt eredményt, de általában 6-8 kezelésre van szükség. A tartós szőrtelenítés esetében meghatározóak lehetnek egyes tényezők, adottságok. Az egyik ilyen a bőrszín, mivel az IPL szőrtelenítés világos bőrön a leghatásosabb. Az eljárás az egészen sötét bőr kezelésére már nem igazán alkalmas. A bőrszín mellett a szőrszín is nagyon fontos, hiszen minél sötétebb a szőrszín annál jobb eredmény várható. Nagyon világos szőrszín esetén nem várható el tökéletes eredmény. A legideálisabb, ha a Vendég világos bőrszínnel és sötét szőrzettel rendelkezik, így kevesebb kezelésszámmal elérhető a tartós, szőrtelen állapot. Ehhez kapcsolódóan fontos azt is megjegyezni, hogy már a kezelés előtt hetekkel célszerű a napozást és a szoláriumot kerülni a hatékonyság miatt.

 

ipl szortelenites hany alkalom szornovekedes tartos

A bőr-és szőrszínen kívül az otthoni szőrtelenítés is befolyásolhatja az alkalmak számát. Szőrtelenítést kizárólag borotvával vagy szőrtelenítő krémmel szabad végezni, mivel ezek nem tépik ki a szőrtüszőt. A kezeléshez mindenképp szükség van a szőrtüszőre, ugyanis enélkül a kezelés hatékonysága sem garantált. Ezért kerüljük kezelések előtt és alatt is az epilátort, a gyantát és a csipeszt. Az IPL szőrtelenítés hatékonysága és kezeléseinek száma nagyban függ még a kezelt terült nagyságától és a szőr vastagságától. Emellett ügyelni kell a kezelés utáni tudnivalók betartására, hogy ne legyen szükség a vártnál több kezelésre.

 

A szőrnövekedés fázisai

A szőrszálak életszakasza alapján 3 fázis különíthető el: a növekedési (anagén), az átmeneti (katagén) és a nyugalmi (telogén) fázis. Leghatékonyabban a növekedési fázisban roncsolható a szőrszál. Egyszerre csak a szőrszálak 20-30%-a van növekedési fázisban, ezért van szükség több kezelésre. A teljes szőrnövekedési szakasz lefedése miatt egy-egy kezelés között körülbelül 4-6 hét szünetet kell tartani. Ez mindenkinél változó egyéni adottságoktól függően.

Növekedési fázis: Ebben a szakaszban lehet a legeredményesebb a tartós szőrtelenítés. Ekkor a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata folyamatos, valamint a melanin is ekkor termelődik. Amikor a fényimpulzus eléri a szőrtüszőt, azzal együtt inaktívvá válik a szőrnövekedés.

Átmeneti fázis: Ekkor félbeszakad a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata. A szőrtüsző elsorvad, a sejtek szaporodása abbamarad, és a szőrtüsző felkészül a szőrszál kilökésére.

Nyugalmi fázis: A szőrtüsző nyugalmi állapotban van a szőrcsatornában, elszarusodik, majd eléri a bőrfelszínt. A nyugalmi fázis végén az előző szőrszálat az új szőrszál kilöki, és végül újraindul a szőrnövekedés. Ez a szőrnövekedési fázis nagyjából 2-4 hónapig tart.

 

ipl szortelenites hany alkalom szornovekedes

Úgy döntöttél kipróbálnád az IPL szőrtelenítést? Várunk szeretettel a Háry szalonban Budán, jól megközelíthető helyen, gyönyörű környezetben!