fbpx

Napjainkban a tartós szőrtelenítés egyre felkapottabb hatékonyságának és gyorsaságának köszönhetően. A köztudatban ezzel kapcsolatban nagyon sokszor említik az IPL technológiát, de vajon mit is értünk ezalatt? Leginkább csak annyit tudunk róla, hogy a tartós szőrtelenítést villanófény segítségével lehet elérni, valamint hogy más problémákra is megoldást jelent. Olvasd el legújabb cikkünket, mely alapján jobban megismerkedhetsz az IPL technológiával, valamint annak alkalmazási területeivel.

Hogyan működik az IPL technológia?

Az IPL, vagyis az intenzív pulzáló fény a szelektív fototermolízis elméletén alapuló eljárás. A lézeres technika egy továbbfejlesztett változata, ami nem meghatározott hullámhosszon, hanem széles hullámhosszon (400-1200 nm) bocsájt ki fényt. Ezáltal a mélyebben elhelyezkedő szőrtüszők hatékonyabb kezelése lehetséges. Az IPL kiküszöböli a lézeres eljárás gyengepontjait, mivel biztonságos, szinte fájdalommentes és hatékonyabb elődjénél. A kezelés során kibocsájtott fényenergiát a szőrszál festékanyaga elnyeli, és hővé alakítja át. A keletkezett hőenergia a szőrszálon át eléri a szőrtüszőt, ezzel megszüntetve a szőrnövekedést. A fény 2-4 mm mélyen hatol a bőrbe, miközben a bőr nem melegszik fel és a környező szövetek nem sérülnek. A kezelés eredményeképp a növekedési fázisban lévő szőrszálak 1-2 héten belül kihullanak. Fontos, hogy eredményes kezelés csak akkor tud megvalósulni, ha a szőrszálak a növekedési fázisban vannak. Az impulzusok száma és gyakorisága egyénileg kerül beállításra többféle szempont alapján.

Az IPL technológiával néhány kezelést követően évekre búcsút mondhatunk a zavaró szőrszálaknak. Természetesen ezt fenntartó kezelésekkel tudjuk még tartósabbá tenni. Emellett néhány tényező is befolyással lehet a tartósságra és a szükséges alkalmak számára, amit előző cikkünkben fejtettünk ki.

 

Az IPL kezelés menete

1. A vendég kitölti a beleegyező nyilatkozatot.
2. Tájékoztatjuk a kezelés menetéről és a várható eredményekről.
3. Elvégzünk néhány teszt villantást a maximális hatékonyság érdekében.
4. Az anyajegyeket letakarjuk.
5. A kezeléshez védőszemüveget használ mind a vendég, mind a szakember.
6. Megkezdődik a kezelés az adott területen, aminek időtartama a felület nagyságától függ. A bőrt megtisztítjuk, majd felvisszük rá az átlátszó gélt. Villantásokat végzünk az adott területen, melynek végeztével nyugtató krémmel ápoljuk a bőrfelületet.

 

ipl technologia hary szalon kezeles

Mire alkalmazható még az IPL technológia?

A szőrtelenítés mellett az IPL technológiával kezelhetőek a hajszálerek, a bőrhibák és egyes bőrproblémák, de ezek mellett még bőrfiatalításra is alkalmas.

Bőrfiatalítás: A hőenergia élénkíti a kollagén-és elasztintermelést, aminek köszönhetően kisimulnak a ráncok, a bőr fiatalosabbá válik.

Hajszálerek kezelése: A kezeléssel megcélzott erek elnyelik a fényt, és szétroncsolják azokat anélkül, hogy a környező szövetek károsodnának. A kezelés után a szétroncsolódott erek eltűnnek.

Rosacea kezelése: Az IPL technológia képes a szövetekben lévő baktériumok elpusztítására, és a kötőszövet ellenállóvá tételére. A kezelés során tulajdonképpen az irha újrastrukturálása megy végbe.

Pigmentfoltok halványítása: A különböző okokból bekövetkező pigmentfoltok kezelésére sikeresen alkalmazható az IPL technológia. Az IPL villanófény a felesleges melanint nyeli el, ami felmelegszik és a pigment széttörését generálja.

 

ipl technologia hary szalon kezeles szortelenites

Kíváncsivá tett az IPL technológia, és annak kiváló hatásai? Várunk szeretettel a Háry szalonban Budán, jól megközelíthető helyen, gyönyörű környezetben!